whatsapp
whatsapp

Blog

Türkiye'deki En İyi Festivaller

30.03.2019 21:15
Festival denildiğinde aklımıza büyük ve coşkulu eğlence alanları gelse de, aslına bakarsanız ülkemiz yöresel festivalleri de hesaba kattığımızda oldukça renkli bir coğrafyaya sahip.
 
Müzik, tiyatro, film festivalleri ile başlayıp yöresel olarak devam eden festivaller cenneti ülkemize hep birlikte göz atmaya ne dersiniz?
 
İstanbul Uluslararası Film Festivali
 
Türkiye’nin en köklü film festivallerinden biri olma unvanına sahip olan festival, 1982’den beri film severleri bir araya getiriyor.
 
Her sene Nisan ayında düzenlenen, yerli yabancı pek çok film severi buluşturan festival; en iyi yönetmen, en iyi film, en iyi kadın ve erkek oyuncuları seçerken film severlere keyifli ve unutulmaz anlar yaşatıyor.
 
İstanbul Kültür Sanata Vakfı tarafından bu sene 36.’sı düzenlenen festival 5 – 15 Nisan 2017 tarihleri arasında “Kaldır Kafanı” sloganıyla gerçekleştirildi.
 
Cappadox
 
Kapadokya bölgesinin coğrafi yapısı ve büyüleyici balon gezileriyle her yıl ziyaretçi akınına uğrayan Cappodox Festivali, ilkbahar aylarında gezi severlerin sabırsızlıkla beklediği festivaller arasında yer alıyor.
 
Sanat, müzik, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle katılımcılarına eşsiz anlar yaşatan Cappadox, bölgenin tanıtımı ve turizme olan katkısıyla oldukça önemli bir konumda bulunuyor.
 
Bu yıl "Dünyadan Çıkış Yolları" teması altında üçüncüsü düzenlenen Cappadox, Kapadokya’nın eşsiz doğasında 18 – 21 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek.
 
Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali
 
Kirazları ile ün salan Tekirdağ ilinde, her yıl hasatla birlikte yapılan ve geleneksel hale gelen festival, yerli yabancı pek çok katılımcıya unutulmaz anlar yaşatıyor.
 
Yerel bir festival olmaktan ziyade uluslararası dansçılar ve şovları ile Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali ülkemizin en renkli festivalleri arasına girmeyi başarıyor ve her yıl büyük bir coşkuyla kutlanıyor.
 
Bu sene 53.’sü düzenlenecek Tekirdağ Kiraz Festivali Haziran ayının ilk haftasında düzenlenecek.
 
Antalya Film Festivali
 
Dünyanın her yerinden sinemaseveri ağırlayan Antalya Film Festivali, 1964 yılından bu yana düzenleniyor ve ülkemiz turizmi açısından da oldukça önemli bir konumda bulunuyor.
 
Hem bölgenin tanıtımı hem de ülkemiz açısından büyük bir değer olan festival, sinemaseverlerin bir yıllık bekleyişinin sona ermesiyle birlikte her sonbahar büyük bir coşkuyla kutlanıyor.
 
Antalya Film Festivali bu sene 21 – 28 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Kaman Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali
 
Türkiye’nin en kaliteli cevizini yetiştirme unvanına sahip olan Kırşehir’in Kaman ilçesinde her yıl Ekim ayında düzenlenen bu festival, iki gün sürüyor.
 
Ceviz yarışmaları, halk oyunları, konserler ve paneller ile ecen iki gün boyunca katılımcılar keyifli anlar yaşıyor. Gerek yurt içinden gerek yurt dışından katılımcı akınına uğrayan festival, özellikle de gurbetçilerin yeniden bir araya gelmesi, buluşması için önemli bir değer sayılıyor.
 
Festival geleneksel olarak her yıl Ekim ayında gerçekleştiriliyor.