whatsapp
whatsapp

Blog

Dünyanın En İlginç 7 Trafik Kuralı

01.04.2019 19:26
Blog anasayfasına dönmek için tıklayın.
Trafik kuralları kimi zaman ilginçlikleri ile dikkatimizi çeker ve “yok artık” deriz. Ama inanın ülkemizdeki trafik kuralları dünya listesine göz attığımızda oldukça normal görünüyor.
 
Buyurun dünyanın en ilginç trafik kurallarına…
 
1- Araba yıkamak yasak!
 
Yok yok, korkmayın. Araba yıkamak yasak dediysek öyle her zaman değil. Bu kural İsviçre’de geçerli ve sadece Pazar günlerine ait bir yasak. Burada amaç Pazar günleri genel olarak rahatsız edici her şeyin yasak olmasıyla ilgili, çünkü Pazar günleri sadece araç yıkamak yasak değil. Pazar günleri gürültü yapmak da yasak.
 
2- Plakaya göre trafiğe çıkış!
 
Filipinler’de hem trafik sıkışıklığını gidermek hem de hava kirliliğini engellemek adına yürürlüğe alınan bu yasak oldukça ilginç geliyor kulağa. Plakanızın sonu 1 ve 2 ile bitiyorsa Pazartesi günleri trafiğe çıkmanız yasak. Haftanın tüm günleri için uygulanan bu yasak Filipinler için gayet alışılmış olsa da siz siz olun eğer yolunuz Filipinlere düşer de araç kullanmak isterseniz, sakın bu uygulamayı akıldan çıkarmayın.
 
3- Ağzınız kokuyorsa taksiye binemezsiniz!
 
Kanada/Ontario’da uygulanan bu yasak hem “yok artık” dedirtecek cinsten hem de oldukça yerinde aslına bakarsanız. Ontario’da baharatlı bir şey yediyseniz ve eğer ağzınızı temizleyip de o kokuyu gidermediyseniz, taksiye binme şansınız sıfır.
 
4- Kirli araç kullanmak yasak!
 
Düşünün ki aracınızı uzun zaman yıkatamadınız ya da herhangi bir sebeple plakanız okunmaz halde trafiğe çıktınız. İşte bu durum sizin ceza yemeniz için yeterli bir sebep. Rusya’da geçerli olan bu kural kulağa oldukça ilginç geliyor. Siz siz olun, eğer yolunuz Rusya’ya düşerse aracınızın pırıl pırıl olmasına dikkat edin.
 
5- Su içmek yasak!
 
İşte, hayretler içinde bırakan ve “ bu kadarına da pes” dedirtecek bir yasak. Eğer Kıbrıs Rum kesiminde araba kullanıyorsanız asla sürüş esnasında su içemezsiniz. Çünkü Kıbrıs yasaları sürüş esnasında su içmeyi yasaklıyor ve sırf susadığınız için ceza yiyebiliyorsunuz.
 
6- Radyo dinlemek parayla!
 
İyi ki bizim ülkemizde böyle bir yasak yok dedirtecek cinsten bir yasak var huzurlarınızda. Eğer Finlandiya’da şoförlük yapıyorsanız ve bu esnada radyo dinlemek istiyorsanız, bunun için yıllık ücret ödemek zorundasınız. Aksi sırf bu yüzden Finlandiya’da ceza yemeniz oldukça sıradan bir olay.
 
7- Yedek gözlük zorunlu!
 
Eğer gözlük ya da lens kullanıyorsanız, aracınızda mutlaka yedek gözlük bulundurmak zorundasınız. Aksi takdirde İspanya kanunları bu yasağı çiğneyen sürücülerin gözünün yaşına bakmıyor ve ceza uyguluyor.